Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Σπουδές φύλου
Τάσεις/εντάσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Βιβλίο Φύλο >> Γυναίκα >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Βοσνιάδου, Στέλλα (Vosniadou, Stella) Δενδρινού, Βασιλική (Dendrinou, Vasiliki) Βαΐου, Λυδία (Vaiou, Lydia) κ.ά. (et al.)
Επιμελητής: Παυλίδου, Θεοδοσία-Σούλα (Pavlidou, Theodosia - Soula)
Εκδότης: Ζήτη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-456-028-8 Ζήτη 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 188
Το έναυσμα για τον ανά χείρας τόμο προέκυψε από τη διημερίδα "Σπουδές φύλου σε Α.Ε.Ι της Ελλάδας και του Εξωτερικού: αποτίμηση και προοπτικές" που πραγματοποιήθηκε στο Α.Π.Θ. (31.3.-1.4.2005), στο πλαίσιο του διατμηματικού προπτυχιακού προγράμματος σπουδών για θέματα φύλου και ισότητας του ιδίου πανεπιστημίου. Καθώς το πρόγραμμα αυτό (αλλά και όλα τα αντίστοιχα σε επτά ακόμη Α.Ε.Ι.) διήνυε πέρσι τον δεύτερο -και τελευταίο, σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές του Υ.Π.Ε.Π.Θ.- χρόνο της λειτουργίας του, ένας βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν να καταγράψει τα πρώτα βήματα μιας επισημότερης θεσμοθέτησης των σπουδών φύλου/γυναικείων σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο στα ελληνικά Α.Ε.Ι. Ταυτόχρονα όμως η διημερίδα επιδίωξε να αντιπαραβάλει τη νηπιακή αυτή κατάσταση στην Ελλάδα με προγράμματα/εγχειρήματα σπουδών φύλου/γυναικείων σπουδών του εξωτερικού που διαθέτουν μακρόχρονη ιστορία κάτω από, εν μέρει, εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
Ως εκ τούτου, περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες αποσκοπούσε σε μια συνολική εξέταση των Δ.Π.Π.Σ. για θέματα φύλου και ισότητας στα ελληνικά Α.Ε.Ι. Από εκπροσώπους των προγραμμάτων ζητήθηκε να παρουσιάσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του δικού τους Δ.Π.Π.Σ., τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη λειτουργία του, τα πλεονεκτήματα ή και μειονεκτήματα της σύστασης αυτών των προγραμμάτων, τις προοπτικές συνέχισής τους, αλλά και τους θεωρητικούς προβληματισμούς που προέκυψαν.
Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάστηκε στην ανάπτυξη των σπουδών φύλου/γυναικείων σπουδών σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης και στα ιδιαίτερα γεωπολιτικά συμφραζόμενά τους.
Τέλος, βασικό άξονα της τρίτης ενότητας αποτέλεσαν τα κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον των σπουδών φύλου/γυναικείων σπουδών από την οπτική συναδέλφων με μακρά θητεία σε ευρωπαϊκά Α.Ε.Ι. όπου οι σπουδές φύλου/γυναικείες σπουδές αποτελούν εδώ και δεκαετίες αυτονόητη πραγματικότητα.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα